sådan strikker du et Tæppe af garnrester

Fra garnrester til tæppe

Jeg strikker og hækler en del selv, og funderede længe over, hvad jeg skulle bruge alle mine rester til. Det blev til tæpper. Det er ligemeget om det er tyndt eller tykt garn, det får du blot til at passe efterhånden, som projektet glider frem.
Alt hvad du har brug for er garn og en hæklenål eller strikkepind.

Et tæppe af garnrester er simpelt og nemt at gå til – derfor elsker jeg at lave dem. Du behøver ikke være en erfaren strikker eller hækler.

En god ide er, at begynde med at have en ide om, hvilken rækkefølge du vil sætte garnet sammen. Det kan også være projektet strækker sig over tid, så du blot strikker/hækler resterne på efterhånden, som du får dem.


Og så er det egentlig bare i gang. Det er en oplagt mulighed for, at øve dig i forskellige teknikker. Du får mulighed for, at lege med udtrykket på den måde.

God øvelse til at udvikle dine hækleteknikker

Som du kan se på billederne, har jeg også skiftet rundt i hækleteknikkerne. Det giver hjernen ro, at hækle uden mønster, synes jeg. Jeg har anvendt fastmasker, stangmasker, dobbelt- & triple stangmasker, vaffelmønster, bobler og mønstre jeg selv har fundet på 🙂
Det viser tydeligt, at hvert tæppe kan du personliggøre med din egen kreativitet og præferencer.

Vigtigst i hele processen er dog, at du tager hensyn til dit mønstervalg, i forhold til dit garns tykkelse. Sådan beholder du samme bredde i dit tæppe i hele projektet.

Hvis du skifter til tyndere garn, kan det være en god ide, at lave et mønster med flere masker i én maske – f.eks. tre stangmasker i samme maske eller måske skal du strikke eller hækle med to tråde, fremfor en. Men prøv dig frem og se hvad der virker. Du vil nemt kunne se, hvis dit tæppe begynder at blive smallere. Omvendt hvis du skifter til tykt garn, skal du lave et mønster ud fra det. Det er dog sjældent en god ide, at skifte direkte fra meget tyndt garn til meget tykt garn.

Er du interesseret i at læse mere om genbrug inden for håndarbejde, så har vi også et lille indlæg om hvordan du kan genbruge stofrester til at lave dit eget patchwork tæppe.

Håber jeg har kunnet inspirere dig og god fornøjelse med projektet.

Similar Posts